Sposób przygotowania

Najpierw wlewamy mleko i musimy podgrzać 50 ml . Wymieszać z 2 dag cukru , 3 dag mąki i drożdżami . Odstawiamy aż wyrośnie . W między czasie ucieramy masło albo margarynę z 9 dag cukru oraz cukrem waniliowym, dwoma paczkami i żółtkiem , potem dodajemy resztę mąki pozostałe mleko i na końcu te drożdże co na pewno już wyrosły. Wyrabiamy ciasto a w między czasie dodajemy rodzynki i ciasto wyrobić . Następnie dzielimy na 3 części z każdej części robimy wałek o długości 60 cm . I z tych wałków zaplatamy warkoczyk. I uformować z niego wieniec . Układamy go a blaszce i odstawiamy go na pół godzinki aby jeszcze troszkę podrosło . Możemy posmarować go w taki sposób ,że stapiamy masełko mieszamy z cukrami i smarujemy tym ciasto . Zapiekamy 40 minut w 170 st.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    musi być niezły w smaku
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    smaczne i pomysłowe
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Musi nieźle wyglądać i świetnie smakować
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    super:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię i robiłam go już
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię i robiłam go już
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię i robiłam go już

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !