Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkoptowe babeczki z rodzynkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4 szt
mąka pszenna 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 4 łyzki
rodzynki pół szklanki
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: biszkoptowe babeczki z rodzynkami

Białka jaj miksujemy z cukrem na puszysta masę.Dolewamy roztrzepane żółtka i wsypujemy mąki wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Delikatnie mieszamy.Wsypujemy spażone,obsypane mąką rodzynki.Mieszamy.Porcje ciasta nakładamy do foremek i pieczemy około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 11.04.2011 09:02
Mniam
Goya 02.03.2011 19:13
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak