Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek migdałowy na waflu

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 25 dag
daktyle 25 dag
cukier 25 dag
białko 4
wafle 2
dekoracja
polewa migdałowa
całe migdały
suszone morele

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek migdałowy na waflu

Najpierw migdały sparzyć wrzątkiem obrać ze skórki i posiekać . , a daktyle kroimy w cieniutkie paseczki , z białek i cukru ubijamy pianę , i dodajemy te daktyle i migdały , mieszamy . Foremkę wykładamy pergaminem a potem tymi waflami , na wafle nakładamy masę białkowa i to musimy rozsmarować . Mazurek pieczemy w piekarniku w 150 st do wysuszenia a potem musimy go ostudzić . Następnie tylko polewamy polewa i dekorujemy migdałami i morelami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 28.08.2013 20:07
Wygląda świetnie, koniecznie trzeba taki upiec na Święta Wielkanocne :)
IwonaKa 24.08.2013 00:04
ale pycha,zjadłabym kawałek
EmciaPichci 23.05.2013 09:37
mmmm ale pyszności!
ElizaT 17.03.2011 11:06
interesujący przepis
alaaa 02.02.2011 16:04
rewelacyjny przepis
alaaa 02.02.2011 16:04
rewelacyjny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak