Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

herbatka korzenna po hindusku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1/2 l
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
miód do smaku
imbir starty 3 łyżki
herbata 4 saszetki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 ziaren
Goździki całe Prymat 5 szt.
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: herbatka korzenna po hindusku

do rondelka wlać litr wody i stawiamy na gazie wrzucić saszetki z herbatą,starty imbir oraz wszystkie przyprawy wcześniej zmiażdżone lub utłuczone,jak zacznie się gotować to zmniejszyć płomień i gotować bez przykrycia ok.15min.by odparowała troszkę woda(saszetki z herbatą można wyjąć wcześniej)dodać mleko i miód do smaku i zwiększyć płomień,jak zacznie się gotować to zestawić z ognia.przecedzić przez sitko i rozlać do filiżanek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 25.11.2011 09:14
fajna
Motorek 11.10.2011 10:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak