Sposób przygotowania

-MAKARON GOTUJEMY ODCEDZAMY, MIĘSO MIELONE PODDUSZAMY NA PATELNI
Z DODATKIEM CEBULI DROBNO POKROJONEJ, DODAJEMY DO TEGO PIECZARKI
POKROJONE W PLASTERKI, WSZYSTKO ODSTAWIAMY PO PODDUSZENIU.
-W NACZYNIU ŻAROODPORNYM UKŁADAMY WARSTWĘ MAKARONU NASTĘPNIE
WARSTWĘ MIĘSA MIELONEGO Z PIECZARKAMI I CEBULĄ.
-SMARUJEMY PRZECIEREM POMIDOROWYM I TAK ROBIMY KILKA WARSTW.
-ROBIMY SOS BESZAMELOWY:
GOTUJEMY W GARNUSZKU WCZEŚNIEJ ODMIERZONĄ SZKLANKĘ MLEKA
W NASTĘPNYM NACZYNIU ROZTAPIAMY MASŁO I DODAJEMY MĄKĘ, WSZYSTKO
MĄKĘ ROZPUSZCZAMY Z MASŁEM NA JEDNOLITĄ KONSYSTENCJE
-DOLEWAMY DO MASŁA I MĄKI MLEKO, CIĄGLE MIESZAJĄC NA MAŁYM OGNIU
DODAJEMY GAŁKĘ MUSZKATOŁOWĄ AŻ SOS ZGĘSTNIEJE.
-GOTOWY SOS BESZAMELOWY ROZSMAROWUJEMY ZNA WCZEŚNIEJ
PRZYGOTOWANEJ ZAPIEKANCE, WSZYSTKO WCZEŚNIEJ PRZYPRAWIAMY
PIEPRZEM I SOLĄ.
WSZYSTKO POSYPUJEMY SEREM I WSTAWIAMY DO PIEKARNIKA
NASZĄ ZAPIEKANKĘ NA 25 MIN I PIECZEMY W TEMP. 180 STOPNI

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !