Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z soli w sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sola 1 kg
mąka 5 łyżek
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
cebula 2 szt
masło 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
bazylia 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
estragon 1 lyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z soli w sosie

Filety z soli podzielić na porcje, natrzeć posiekanym estragonem i bazylią, pozostawić na 1 godzinę. Następnie oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i zrumienić na rozgrzanej oliwie. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle, dodać koncentrat pomidorowy, wlać 1/2 szklanki wody i chwilę gotować. Włożyć usmażoną rybę i chwilkę poddusić. Sos przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawać z ryżem lub makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 25.07.2013 21:29
Fajne połączenie.
mirosława4 29.04.2013 20:44
bardzo dobre i zdrowe :)
m1monika 11.04.2013 08:47
bardzo lubię :-)
gacopierz23 13.10.2012 15:40
smaczne
Iwona51
Iwona51 21.12.2011 10:19
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak