Sposób przygotowania

Makaron ugotować w osolonej wodzie. W rondlu rozgrzać masło, zrumienić posiekaną cebulę, dodać pokrojone pieczarki i dusić około 10 minut. Makaron wymieszać z żółtkami i ubitą pianą z białek, przyprawić do smaku pieprzem. Połowę makaronu włożyć do naczynia zaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Na makaron wyłożyć pieczarki i pokrojoną w kostkę szynkę, przykryć resztą makaronu. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec. Podawać posypane natką pietruszki, z dodatkiem sosu i sałaty.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    uwielbiam taki makaron
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszne są takie dania
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    dobry na dzisiejszy obiad
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Prosty i smaczny.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !