Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos cebulowy biały

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 3 szt
mąka 2 lyzki
bulion drobiowy 3 szkl
oliwa 2 lyżki
śmietanka 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos cebulowy biały

Pokrojoną cebulę ugotować w bulionie do miękkości, zmiksować. Mąkę wymieszać z odrobiną wody, połączyć z sosem, zagotować . Dodać oliwę i śmietankę, wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać do ryb lub baraniny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 07.10.2013 16:04
Ciekawy dodatek do dań, podoba mi się pomysł.
gacopierz23 11.10.2012 13:11
przydatny przepis
Motorek 09.06.2012 10:05
super
Wafelek2601 24.03.2012 10:17
lubię taki sosik
Monika193
Monika193 30.09.2011 20:03
pyszny sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak