Sposób przygotowania

Na stolnicę przesiać mąki, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać masło, smalec, cukier puder, cukier waniliowy, żółtka, śmietanę i 10 dag wiórek kokosowych, przesiekać nożem, następnie rękami zagnieść ciasto. Odłożyć do lodówki na pół godziny. Do maszynki do mięsa założyć specjalną foremkę do ciastek i przepuszczać po kawałku ciasta. Wychodzące z maszynki ciasto kroić na kawałki około 5 cm. Układać na blaszce i piec w nagrzanym piekarniku na złoty kolor. Po ostudzeniu zamaczać w polewie czekoladowej do połowy i obtaczać w wiórkach kokosowych.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    takie ciacha są super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo takie lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    ładnie się prezentują
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowite ciasteczka.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !