Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZONE JABŁKA

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłko kwaśne 5 SZT
RODZYKI 50 DAG
miód pszczeli 5 ŁYŻEK

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZONE JABŁKA

Jabłka obciany ja 1/5 wysokości od strony ogobka. Środek wydrążamy, tak aby usunąć wszystkie pestki, ale nie przebić ścianki. Środek smarujemy miodem i napełniamy rodzynkami. Przykrywamy odciętą częścią i pieczemy w piekarniku przez ok. 30 min, w temperaturze ok.180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 03.05.2011 00:21
Uwielbiam takie jabłuszka:)
gacopierz23 13.02.2011 11:48
przypomniały mi się babcine jabłuszka
teresa18 07.02.2011 19:34
jeszcze lekko posypac cynamonem -pycha
ziutula
ziutula 31.01.2011 16:34
uwielbiam takie jabłuszka...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak