Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kminkowe paluszki kruche

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
masło 100 gram
jajko 1 szt
sól 1/2 łyżeczki
kminek Prymat 2 łyżki
białko 1 szt
śmietana 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kminkowe paluszki kruche

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać posiekaną margarynę i żółtko, śmietanę i sól. Uformować kulę, zagniatać na jednolitą masę. Wstawić na 30 minut do lodówki. Wyjąć formować cienkie wałeczki, kroić na 4 cm paluszki, smarować białkiem i posypywać kminkiem (można też robić z ziarnem słonecznika lub sezamem). Piec na złoty kolor na papierze do pieczenia w temp.180 stopni. Szybko się przyrządza, idealny dodatek do piwa. Na większą ilość osób podwójna porcję robić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak