Sposób przygotowania

Z powyższych składników upiec iasto: kakao wymieszać z ciepłą wodą. Masło utrzeć z cukrem na puszysty krem. Dodawać po jednym jajka, potem kakao i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki zmiksować dokładnie na jednolitą masę. Przełożyć do natłuszczonej i posypanej bułką tartą tortownicy o śr. 24cm. Wstawić do nagrzanego wcześniej piekarnika i piec 60 minut w 180C. Następnie wyjąć i ostudzić. Pokroić na trzy części.

Krem:
- 1,5 kostki masła
- 1/4 tabliczki mlecznej czekolady
- 2 szklanki cukru pudru
- 4 łyżki ciemnego kakao
czekoladę stopić w kąpieli wodnej, przestudzić. Masło utrzeć z cukrem, wsypać kakao, dodać roztopioną czekoladę. Gotowy krem podzielić na trzy części. Dwiema posmarować blaty ciasta, trzecią udekorować wierzch i boki tortu. Schłodzić w lodówce.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale słodkości...
  • 0
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    pycha :)
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pyszności!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    przepiekny!
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    jak z czekoladą to już jest mój:)chociaż lubię wszystkie torty pod warunkiem że domowej roboty:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Uwielbiam takie torty :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !