Sposób przygotowania

Śledzie opłukujemy, moczymy w zimnej wodzie około 1 godziny, osączamy i kroimy na paski szerokości 3 - 4 cm. Cebulę i natkę drobno siekamy, jabłko i marchew obieramy i ścieramy na grubej tarce. W salaterce łączymy śmietanę z musztardą i pieprzem. Dodajemy cebulę, jabłko, marchew, dobrze mieszamy. Jeżeli sos jest zbyt gęsty, dodajemy jeszcze śmietany. Kawałki śledzi układamy w głębokim półmisku, zalewamy śmietanowo-jarzynowym sosem i posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    idealna kolacja na dziś....
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    ciekawe śledzie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !