Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie z marchewką w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
marchewka 1 szt
jabłko 1 szt
śmietana 200 ml
musztarda 2-3 łyżeczki
śledzie 3-4 (w zalewie solnej)

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie z marchewką w śmietanie

Śledzie opłukujemy, moczymy w zimnej wodzie około 1 godziny, osączamy i kroimy na paski szerokości 3 - 4 cm. Cebulę i natkę drobno siekamy, jabłko i marchew obieramy i ścieramy na grubej tarce. W salaterce łączymy śmietanę z musztardą i pieprzem. Dodajemy cebulę, jabłko, marchew, dobrze mieszamy. Jeżeli sos jest zbyt gęsty, dodajemy jeszcze śmietany. Kawałki śledzi układamy w głębokim półmisku, zalewamy śmietanowo-jarzynowym sosem i posypujemy posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 05.01.2014 09:37
ciekawe śledzie
Motorek 18.11.2013 16:07
fajny pomysł
Ewelina38 13.02.2013 14:49
idealna kolacja na dziś....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak