Sposób przygotowania

1. mak ugotować w 1 l mleka odcedzić i przekręcić 2 razy
2. dodać do maku kaszę mannę wymieszaną z proszkiem do pieczenia
3. żółtka utrzeć z cukrem dodać do masy i wymieszać
4. jabłka zetrzeć na grubej tarce dodać do masy
5. białka ubić na pianę wymieszać z masą
6. rozpuścić masło wlać do masy
7. dodać olejek miód
8. dodać bakalie i wymieszać
9. wlać do formy i piec ok 1 godz
10. polać polewą i posypać wiórkami

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    makowiec moje ulubione ciasto
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !