Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka kakaowo-cytrynowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
margaryna 25 dag
cukier puder 30 dag
jajko 4 szt
kakao 2 łyżki
mleko 20 ml
skórka z cytryny 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka kakaowo-cytrynowa

Margarynę z cukrem pudrem utrzeć na puszystą masę. Ciągle ucierajac dodać żółtka, makę wymieszaną z proszkiem do pieczenia na przemian z mlekiem. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem, delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej połowy dodać kakao, do drugiej otartą skórkę z cytryny. Formę posmarować tłuszczem, posypać bułką tartą. Ciasto jasne wyłożyć do formy, następnie wyłożyć ciasto ciemne, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 1 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 09.10.2012 18:13
śliczna
Łukasz15 02.10.2012 17:05
Pyszny deser do kawy
Iwusia 01.03.2012 23:27
prezentuje się wyśmienicie
IlonaAlbertos 06.11.2011 14:14
Wygląda wspaniale.
ben-ka 24.10.2011 10:20
świetna babeczka:)
Wafelek2601 26.09.2011 10:19
świetne połączenie smaków
mirosława4 13.03.2011 14:15
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak