Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślana babka z miodem i wanilą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Delikatna babka maślana z miodem i wanilia, to prosty i smaczny pomysł na deser. Świetnie sprawdzi się na Wielkanoc i na co dzień.

Składniki:

margaryna kostka 250 gram
cukier 300 gram
jajko 4 szt
skórka z cytryny 1 szt
miód prawdziwy 2 łyzki
mąka pszenna 2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
cukier waniliowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Maślana babka z miodem i wanilą

Masło utrzeć z cukrem na puszysta masę. Dodawać kolejno po jednym jajku, stale mieszając dodać również miód, aromat oraz skórkę cytrynową. W drugiej misce przesiać mąkę z proszkiem i solą. Połączyć z maślana masą. Ciasto przełożyć do foremki wyłożonej pergaminem. Piec godzinę w 170 stopniach, lub do suchego patyczka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 19.03.2012 08:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak