Sposób przygotowania

Na stolnicę przesiać makę, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do mąki dodać masło, cukier puder, żółtka, sok, aromat i otartą skórkę z cytryny, dokładnie posiekać nożem. Następnie zagnieść ciasto, odłożyć na 1 godzinę w chłodne miejsce. Po godzinie ciasto rozwałkować i wykrawać ciasteczka. Układać na przygotowanej blaszce, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni na złoty kolor. Po upieczeniu można przełożyć masą lub marmoladą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    na pewno pyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    smaczne :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajny pomysł na ciasteczka.
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    nareszcie wiem dlaczego wychodziły mi twarde, dawałam za dużo soku z cytryny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !