Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z galaretką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 szklanki
jajko 2 szt
cukier 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
krem do karpatki
truskawki 0,5 kg
galaretka truskawkowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z galaretką

Białka ubić na sztywną pianę. Dodaąc: żółtka, cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto włożyć do zimnego piekarnika. Ustawić go na 170 stopni i piec około 25 minut. Krem do karpatki zrobić według przepisu na opakowaniu. Po wystudzeniu na biszkopt wylać zrobiony krem. Następnie ułożyć na nim truskawki. Zrobić galaretkę według przepisu na torebce i tężejącą zalać truskawki.
Ciasto trzymać w lodówce aż do momentu całkowitego stężenia galaretki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 19.12.2012 07:39
poproszę kawałeczek
Seba 21.09.2012 14:56
pycha
Motorek 15.08.2011 20:50
smaczne
rzenia15 01.07.2011 10:38
pyszne ciacho
Marzena34 26.06.2011 10:53
mniam,przepyszne
ziutula
ziutula 21.03.2011 15:09
smaczne i apetyczne....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak