Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kminkowe ciastka

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 kilogram
margaryna 300 gram
drożdże świeże 80 gram
cukier 1 łyżka
kminek do smaku
białko 1 szt
mleko 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kminkowe ciastka

Margarynę posiekać na stolnicy, przesiać mąkę i szczyptę soli. Drożdże rozkruszyć, posypać cukrem i polać ciepłym mlekiem. Połączyć wszystko razem i zagnieść ciasto. rozwałkowywać ciasto na wałeczki o średnicy 0,5 cm, układać na papierze do pieczenia na blasze, smarować jajkiem roztrzepanym i posypywać kminkiem. Piec na złoty kolor.
Dobry dodatek do piwa lub zup.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwiachmiel 02.08.2010 06:33
moze upieke....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak