Sposób przygotowania

królika podzielić na porcje umyć i oprószyć solą i pieprzem,tymiankiem,oregano i odstawić na minimum 2 godz.w chłodne miejsce,cebulę pokroić w kostkę,czosnek posiekać i utrzeć z odrobiną soli,rozgrzać oliwę i przesmaż na niej cebulę i czosnekprzez 3min.dodać oprószonego mąką królika i podsmażyć go na złoty kolor,dodać koncentrat pomidorowy,wymieszać i smażyć 2 min.królika podlać winem i dusićaż odparuje połowa płynu,dodać pomidory,liść laurowy,sól,pieprz,cukier do smaku i dusić na małym ogniu ok.40min.przed podaniem posypać potrawę dużą ilością posiekanej natki pietruszki,podawać z ziemniakami smażonymi,ryżem i surówkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super mięsko z królika je przepyszne i zdrowe dla dzieci;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    uwielbiam królika, ale w pomidorach jeszcze nie próbowałam czas zacząć
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    na pewno smakowało by mi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !