Sposób przygotowania

Mąkę zagnieść z jakiem i wodą by ciasto dało się rozwałkować. Lekko je przesuszyć a następnie pokroić w małe kwadraciki. Ugotować w lekko osolonej wodzie.
Mak zalać mlekiem a następnie chwilkę pogotować. Przecedzić i zmielić go 2-3 razy. Do maku dodać miód, migdały posiekane drobno, skórkę pomarańczową, orzechy oraz zapach. Kluski najlepiej jeszcze gorące wymieszać z masą makową.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    uwielbiam
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    super pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    amorzenek

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina45

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Damian19

    swietne, 100% radosci :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !