Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 0,5 kg
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
pieprz
olej do smażenia
jabłko kwaśne 3 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z jabłkami

Jabłka kroimy na ósemki i podsmażamy na oleju. Kiedy lekko zmiękną (po ok. 5 minutach) na patelnię wkładamy oczyszczone wątróbki i smażymy na dużym ogniu mieszając. Zmniejszamy ogień, całość posypujemy ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem i dusimy przez 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 05.06.2013 06:47
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak