Sposób przygotowania

Filety z gęsi opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem. Skórę ponacinać w dekoracyjną kratkę. Do brytfanki wlać 1 łyżkę oleju, rozsmarować pędzelkiem. Ułożyć mięso (skórą do dołu). Smażyć około 10 minut na średnim ogniu. Przewrócić i smażyć jeszcze 3 minuty. Mięso posypać przyprawą do dań chińskich oraz ziarenkami kopru. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni. Piec (pod przykryciem) 1 godzinę.
Strąki papryki oczyścić z gniazd, pokroić na kawałki. Z kapusty wyciąć głąb. Białe części pokroić w paseczki, a zielone na kawałki.
Cebulę obrać, drobno posiekać. Na patelni rozgrzać resztę oleju. Zeszklić na nim cebulę. Dołożyć paprykę, krótko razem smażyć. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zalać 150 ml wody, gotować, aż wyparuje połowa płynu. Wtedy dodać kapustę, sos azjatycki i 5 łyżek wody. Zagotować. Upieczone mięso pokroić w plasterki. Sos z dna brytfanki odtłuścić, wymieszać z warzywami, polać nim mięso.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    rewelacja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    ciekawy przepis taki egzotyczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !