Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki wigilijne z grzybkami lub pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 25 dag
mąka 25 dag
margaryna 25 dag
jajko 2 szt
sól do smaku
pieczarki 0,5 kg
cebula 2 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki wigilijne z grzybkami lub pieczarkami

Farsz: 0,5 kg pieczarek i 2 cebule zetrzec na tarce jarzynowej, smazyć do odparowania wody. Farsz doprawić ziołami prowansalskimi.
Z reszty składników zrobić ciasto. (twaróg,maka,margaryna,1 jajko sól do smaku)
Pierożki uformować rozłożyć na balszce i posmarować utrzepanym jajkiem. Piec 20 min w temp. 180-200 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak