Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowa Podkowiańska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół warzywny 6 szklanek
ziemniak 4 szt.
ryż 0,5 szklanki
pieczarki 250 g
ogórek konserwowy 200 g
cebula
natka pietruszki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa Podkowiańska

Zagotować rosół, wrzucić ryż i gotować 10 min, dodać pokroione w kostkę ziemniaki i gotować do miękkości. Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu. Pokroione pieczarki dodać do cebuli i dusić do miękkości. Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do zupy. Pieczarki także dodać do zupy i zagotować. Doprawić do smaku. Przed podaniem obficie posypać posiekaną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 28.01.2011 14:19
oj takiego połączenia nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak