Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z tuńczykiem i oliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
oliwki zielone 2 garście
makaron spaghetti 1 opak
cebula 1 szt
oliwa
sól
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z tuńczykiem i oliwkami

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek.

Na patelni podsmażamy do miękkości pokrojoną w piórka cebulę, po chwili dodajemy oliwki.

Dodajemy odcedzony makaron, kawałki tyńczyka, posypujemy oregano, pieprzem i posiekaną papryczką a następnie delikatnie mieszamy i jeszcze chwilę trzymamy na ogniu aby wszystkie składniki się zagrzały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Żaneta1 08.12.2011 21:04
trzeba przyznac ze ciekawe;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak