Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet pomarańczowy podany w pomarańczy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcze 4 sztuki
cukier 6 łyżek
żółtko jajek 4 sztuk
mąka ziemniaczana 2 łyżki
sok z cytryny z 1/2
sok z pomarańczy z 2 sztuk
brandy 1 łyżka
białko 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet pomarańczowy podany w pomarańczy

Pomarańcze wyparzyć wrzącą woda, umyć i odkroić z nich kapelusze/piętki. Miąższ ze środka wyciąć. Do miseczki dodać żółtka i utrzeć je z cukrem na puszysta mase. Nastepnie dodać do tego mąkę, sok z pomarańczy, sok z 1/2 cytryny i 1 łyżeczkę brandy. Wszystko wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i dodać je do poprzedniej masy(delikatnie mieszając). Przygotowaną masą napełniać pomarańcze na 3/4 wysokości. Przygotowane suflety piec w 200 C około 25 minut. Najlepiej podawać deser od razu po wyjęciu z piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wolochski 04.06.2011 23:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak