Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szszłyki z kurczaka i pomarańczy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
pomarańcza
tymianek
sól
pieprz
chilli

Przepis i sposób przygotowania na: Szszłyki z kurczaka i pomarańczy

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy solą pieprzem oraz chilli.

Pomarańcze sparzamy wrzątkiem a następnie kroimy w plastry takiej samej grubości jak kostka kurczaka.
Każdy plaster kroimy na 4 lub 6 części zależy od wielkości pomarańczy.

Na patyczki do szaszłyków nadziewamy na przemian kawałki kurczaka i pomarańczy, posypujemy tymiankiem i grillujemy kilka minut na mocno rozgrzanym grilli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 02.07.2012 11:39
przecudowne szaszłyki
rjustysia 10.02.2012 12:27
Prezentują się naprawdę pysznie :)
Mati13 10.11.2011 16:18
pyszne!
Zoso 30.01.2011 22:06
wygląda super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak