Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasolką szparagową i pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5 szt
mrożona fasolka szparagowa 300 gram
jajko 3 szt
pomidory 3 szt
sok z cytryny 2 łyżki
sos vinegret 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 1/2 pęczka
cebula czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasolką szparagową i pomidorami

Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach w osolonej wodzie - 20 minut. Zagotować wodę, posolić ją i wrzucić na wrzątek mocno zmrożoną fasolkę szparagową. Gotować 6 minut nie dłużej. Odcedzić i zostawić do wystygnęcia. Jajka ugotowac na twardo i pokroić na ósemki. Ziemniaki obrac ze skórki i pokroić w plastry. Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Pomidory sparzyć wrzątkiem i zdjąć skórkę, pokroić na ósemki. Wszystkie składniki sałatki przełożyć do miski i skropić sokiem z cytryny. Dokładnie wymieszać. Natkę pietruszki umyć, osuszyć i drobno posiekać - wrzucić do sałatki. Sałatkę polać sosem vinegret, doprawić solą i pieprzem, można też posypać szczyptą cukru - delikatnie wymieszaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak