Sposób przygotowania

Ziemniaki obierz, ugotuj i ostudź. Przepuść ziemniaki i ser przez maszynkę, praskę lub po prostu dobrze je rozgnieć. Dodaj jajko i wymieszaj, by powstała jednolita masa. Dopraw wszystko solą, majerankiem i pieprzem. Dosyp mąkę i wszystko dobrze wymieszaj. Z masy formuj małe kotleciki. Muszą być delikatnie spłaszczone. Następnie obtocz je w bułce i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    takich nie robiłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !