Sposób przygotowania

Mięso opłukać, wytrzeć ręcznikami papierowymi. Uformować zgrabny kawałek do pieczenia odcinając zbędne kawałki po bokach. Natrzeć solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Skropić sosem sojowym grzybowym i odstawić na min. 3-4 godziny.. Następnie włożyć mięso do rękawa do pieczenia albo specjalnego worka, dolać ok. 3/4 szkl. wody i ułożyć paczkę na zimnej blasze. Piec ok. 2 godzin w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Po upieczeniu odstawić mięso na min. 15 min. aby odpoczęło po czym pokroić w grube plastry. Doskonała będzie także na zimno, pokrojona cienko po całkowitym wystudzeniu najlepiej poprzedniego dnia.
Pieczone mięso podałam z makaronem i surówką.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    bardzo fajny pomysł na mięso
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    aisza1

    pyszna szyneczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !