Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi z kurczaka w chrupiącej panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2 szt.
mąka pszenna 1/2 szklanki
mąka kukurydziana 3 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
jajko 1-2 szt.
mleko 1-2 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
estragon do smaku
oregano do smaku
olej do głębokiego smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z kurczaka w chrupiącej panierce

Mięso pokroić na nieduże kawałki i na 15min. włożyć do zimnej osolonej wody. Wymieszać wszystkie rodzaje mąki, dodać przyprawy. Jajka rozbełtać z mlekiem. Rozgrzać olej. Kawałki piersi najpierw maczać w jajkach z mlekiem, a następnie obtaczać w mące z przyprawami. Nadmiar mąki strząsnąć. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju aż będą rumiane i chrupiące. Kłaść na papierowy ręcznik w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu. Podawać z keczupem lub dipami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 25.03.2011 16:30
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak