Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana z ziołami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
cebula 1 szt
olej 2 łyżki
włoszczyzna mrożona 100 gram
natka pietruszki 1 pęczek
koperek 1 pęczek
boczek wędzony 300 gram
śmietana kremówka 2 łyżki
sól
pieprz
bulion 3/4 mięsny

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana z ziołami

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać - zeszklić na rozgrzanym oleju. Włoszczyznę, ziemniaki i cebulę zalać gorącym bulionem mięsnym - gotować 20 minut. Pietruszkę i koperek umyć, oszuszyć i drobno posiekać - dodać do gotującej się zupy. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem. Zdjąć z ognia i zmiksować. Z boczku usunąć tłuszcz - pokroić go w paski i przesmażyć go krótko na suchej patelni. Dodaj do zupy.
W gorącej ale nie gotującej się zupie rozprowadź śmietanę kremówkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 14.07.2011 12:00
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak