Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę. Szynkę lub okrawki pieczonego mięsa pokroić w paski. Na smalcu zeszklić posiekaną cebulę. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami ziemniaki oprószone solą i pieprzem, cebulę i szynkę. Ostatnią warstwą powinny być ziemniaki. Mleko wymieszać ze śmietaną i jajkami, zalać ziemniaki, posypać tartym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiec. Podawać z sosem grzybowym i surowką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    dobra
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    na czasie do tego świeże grzybki i super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !