Sposób przygotowania

Ziemniaki umyc i ugotowac w mundurkach w osolonej wodzie. Odstawić do przestudzenia. Pokrój każdego ziemniaka na plastry - średniej grubości. Każdy plaster ziemniaka posmaruj masłem. Plastry ziemniaków podziel na 3 grupy. Jedną z nich posyp grubą solą morską i odłóż. Kminek wsypać na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i podgrzewać - tak, aż poczujesz aromat (ok 2-3 minuty). Przesypać do miseczki i delikatnie rozgnieść.
Czosnek obrać i pokroić w cienkie plastry. Dwie pozostałe grupy ziemniaków posyp drobną solą. Na jednej z nich ułóż czosnek, a drugą posyp rozgniecionym kminkiem. Wszystkie ziemniaki ułóż na wyłożonej pergaminem blasze i piecz 10-15 minut w rozgrzanym do 180\'C piekarniku.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !