Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

winogronowa rozkosz

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
cukru 1 szklanka
mąki pszennej ¾ szklanki
jajek 7
kakao 2 łyżki
proszku do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: winogronowa rozkosz

Bita śmietana:
500 g śmietany 36%
1 opakowanie usztywniacza do bitej śmietany
3 łyżki cukru pudru

Dodatkowo:
1000 g winogrona
Tłuszcz do wysmarowania blaszki

Ciasto: Białka ubić, stopniowo dodając cukier i żółtka. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blaszkę. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Bita śmietana: schłodzoną śmietanę ubić z cukrem. Pod koniec ubijania dodać usztywniacz.
Ciasto z bitą śmietaną: ostudzone ciasto przekroić wzdłuż. Na jeden płat ciasta wyłożyć połowę bitej śmietany i winogrona. Przykryć drugim płatem biszkopta. Na wierzch wyłożyć pozostałą bitą śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 17.04.2011 20:15
pyszności
alaaa 28.01.2011 14:25
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak