Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz smażony z grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 200 g
olej 10 g
mąka 5 g
cebula 50 g
pieczarki 50 g
natka pietruszki 2 g
śmietana 50 g
sól
inne przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz smażony z grzybami

Filety posolić, obtoczyć w mace i smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu. Grzyby drobno pokroić i dusić z małą ilością tłuszczu. Cebulę pokroić w krążki, dodać do ryby i smażyć, a następnie dodać grzyby. Mąkę wymieszać ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem do smaku i polać rybę. Dusić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak