Sposób przygotowania

Ziemniaki i cebulę obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Masę odstawić na ok 5 minut - po tym czasie wylać ostrożnie zgromadzony sok. Do masy dodać jajko, mąkę, sól i pieprz - wymieszać. Rozgrzać olej i smażyć placki ziemniaczane. Po usmażeniu, osączyć je papierowymi ręcznikami. Cytrynę podzielić na cząstki - z jednej wycisnąć sok i połączyć go z serkiem homogenizowanym. Posiekać 1/4 pęczka koperka i dodać do serka razem z pieprzem i solą - dokładnie wymieszać. Plastry łososia smarować dosyć grubo serkiem homogenizowanym, zawijać w rulon i kłaśc na plackach ziemniaczanych. Na wierzchu ułożyć gałązki koperku.
Można podawać z cząstkami cytryny.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !