Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Amoniaczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
cukier puder 10 dag
margaryna 15 dag
jajko 2 szt
śmietana 1/2 szkl
amoniak 2 łyżeczki
aromat waniliowy 1 łyżeczka
cukier kryształ 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Amoniaczki

Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodać jajka, aromat, śmietanę, mąkę wymieszaną z amoniakiem. Wyrobić ciasto, odłożyć na 2 godziny w chłodne miejsce. Następnie rozwałkować, wycinać ciasteczka. Kłaść jedną stroną na cukier kryształ, lekko docisnąć, układać na przygotowanej blaszce. Wstawić do nagrzanego piekarnika . Piec w temp 180 stopni na jasno zloty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 01.10.2012 16:27
lubię
IlonaAlbertos 26.07.2012 21:42
Fajne :)
JUSTYNA61 20.02.2012 10:35
mniam
Iwona51
Iwona51 20.05.2011 10:10
pychotki
Wafelek2601 21.04.2011 10:14
uwielbiam je

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak