Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w ziołach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
cebula 1 szt
szynka 10 dag
żółty ser 10 dag
czosnek 2 ząbki
masło 2 łyżki
bulion 1 szkl
olej
sól
natka pietruszki
majeranek
indyk 1,5 kg
chleb czerstwy 2 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w ziołach

Nożem zrób w mięsie głębokie nacięcie. Natrzyj solą, pieprzem, estragonem i majerankiem. Odstaw na 30 minut. Szynkę i chleb pokrój drobno. Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na łyżce masła, dodaj chleb i szynkę, wymieszaj smaż kilka minut, ostudź. Wbij jajko, dodaj ser, 2 łyżki natki, przypraw, wymieszaj. Farszem napełnij kieszeń w mięsie, brzegi zepnij wykałaczkami. Resztę masła i olej rozgrzej w brytfance, zrumień mięso, podlej bulionem. Piecz ok. 50 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa52 03.07.2012 09:02
super
bietka 05.02.2011 20:44
To prawda, jest pyszne;)
Marzena34 01.02.2011 08:48
bardzo smakowite,na niedzielny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak