Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rydze w zalewie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rydze 1,5 kg
sól 2 łyżeczka
cukier 3 łyżki
Kwas cytrynowy Prymat szczypta
czarny pieprz 5 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Rydze w zalewie

Małe grzyby zostawić w całości, większe przekroić. Włożyć do garnka, zalać wodą z dodatkiem przypraw, dusić 15 minut. Przełożyć do słoików (do 3/4 wysokości). Pasteryzować przez godzinę w 100 stopniach, a po dwóch dnia prze z pół godziny w 100 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 26.10.2011 19:47
pyszne
zbysio 12.09.2011 10:45
gdzie sa jeszcze rydze
Ewelina38 11.08.2011 18:31
pyszne grzyby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak