Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żurek z jajkiem na mięsnym wywarze

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1/2 kg
podgrzybki 20 dkg
zakwas na żur 1/2 litra
czosnek 1 główka
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek 1 łyżeczka
jajko ugotowane na twardo 8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: żurek z jajkiem na mięsnym wywarze

Żeberka kroimy na części, zalewamy wodą. Kiedy się zagotuje, dodajemy grzyby. Gotujemy do miękkości w międzyczasie dodając przyprawy i czosnek. Kiedy wszystko będzie miękkie zalewamy żurem, gotujemy, doprawiamy. Podajemy w kawałkiem żeberka i jajkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 23.05.2011 21:19
pycha
RenataZ-et 28.01.2011 13:18
Bardzo lubię żurek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak