Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa curry

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 05 l
filet z kurczaka 20 dag
kukurydza 1 puszka
cebula 1 szt
jajko 1 szt
mąka kukurydziana 1,5 łyżki
sos sojowy
curry 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa curry

Do garnka wlewamy bulion, dodajemy kukurydzę i curry i wstawiamy garnek na średni ogień. Gdy tylko bulion się zagotuje, dodajemy mąkę kukurydzianą i cały czas mieszamy rózgą, aż płyn zgęstnieje. Następnie siekamy drobno cebulę, kurczaka kroimy w niezbyt długie paski i dodajemy oba składniki do zupy. Jak kurczak już będzie gotowy, wyłączamy płomień pod garnkiem i powoli wlewamy ubite jajko do zupy, cały czas mieszając ją rózgą (jajko powinno się ściąć w postaci cienkich, długich nitek). Całość podajemy udekorowane posiekanym szczypiorkiem i z dodatkiem sosu sojowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 25.04.2013 21:01
ciekawy przepis
Seba 28.10.2012 08:49
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak