Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę i dokładnie posiekać nożem. Następnie wsypać cukier puder, wlać śmietanę, żółtka i aromat, zagnieść ciasto. Rękami toczyć cienkie wałeczki, formować precelki i piec w temp 180 stopni na złoty kolor. Po ostudzeniu zamaczać w polewie czekoladowej lub rozpuszczonej czekoladzie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    dobre do kawki
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wyglądają świetnie. Idealne na przegryzkę :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne precelki
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    fajne precelki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !