Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Precelki w polewie czekoladowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
cukier puder 10 dag
margaryna 10 dag
śmietana 2 lyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
żółtko jajek 2 szt
polewa czekoladowa 150 ml
aromat rumowy 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Precelki w polewie czekoladowej

Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę i dokładnie posiekać nożem. Następnie wsypać cukier puder, wlać śmietanę, żółtka i aromat, zagnieść ciasto. Rękami toczyć cienkie wałeczki, formować precelki i piec w temp 180 stopni na złoty kolor. Po ostudzeniu zamaczać w polewie czekoladowej lub rozpuszczonej czekoladzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 19.11.2013 16:19
fajne precelki
romanrafal
romanrafal 18.12.2012 15:21
smaczne precelki
IlonaAlbertos 23.10.2012 22:24
Wyglądają świetnie. Idealne na przegryzkę :)
gacopierz23 01.10.2012 16:25
dobre do kawki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak