Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z burakow i czerwonej fasoli

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone gotowan 30 dag
cebula czerwona 1 szt
ogórki konserwowe 4 szt
jabłko 1 szt
natka pietruszki 2 łyżki
majonez 3 łyżki
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
fasola czerwona z puszki 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z burakow i czerwonej fasoli

Buraki, jabłko i ogórki zetrzeć na tarce o dużych otworach. Cebulę drobno posiekać. Składniki włożyć do salaterki, dodać odsączoną z zalewy fasolę. Połączyć z majonezem, przyprawić do smaku, wymieszać, posypać natką pietruszki. Podawać jako dodatek do potraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 22.04.2013 13:58
smaczna sałatka
gacopierz23 30.09.2012 12:24
dobry dodatek
IlonaAlbertos 18.09.2012 22:25
Musi smakować naprawdę dobrze.
m1monika 27.07.2011 12:48
fajna ta sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak