Sposób przygotowania

Żeberka pokroić na porcje, oprószyć solą i pieprzem, zrumienić na smalcu. Przełożyć do rondla, podlać odrobiną wody i dusić do miękkości. Na tłuszczu w którym smażyły się żeberka, zrumienić posiekaną cebulę, dodać do mięsa. Koncentrat wymieszać z mąką i odrobiną wody, wlać do zeberek, zagotować. Na końcu dodać śmietanę, rozgnieciony przez praskę czosnek, posiekaną bazylię, przyprawić do smaku. Podawać z ziemniakami lyb kluskami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszne mięsko
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Też robię podobne. Smakują super.
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    takie lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeta72

    lubię żeberka :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !