Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort z jabłek w cieszcie biszkoptowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
mąka 10 dkg
cukier 8 dkg
masło 1 łyżka
jabłka 4 szt
dżem w/g uznania
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 ka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Tort z jabłek w cieszcie biszkoptowym

Obrać jabłka i przekroić na połówki,żółtka utrzeć z cukrem,dodać pianę i mąkę,dokładnie wymieszać,połowę ciasta włożyć do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą, ,na ciasto położyć połówki jabłek,przekrojem do góry i w miejsca po wydrążonych gniazdach nasiennych włożyć po łyżeczce dżemu,i przykryć resztą ciasta,wstawić do piekarnika,po upieczeniu posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak