Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmurek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
cukier puder 20 dag
mąka pszenna 1,5 szkl
mąka ziemniaczana 1,5 szkl
masło 15 dag
mleko 100 ml
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Marmurek

Masło, cukier puder i żółtka utrzeć na puszystą masę. Stopniowo dodawać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia na przemian z mlekiem, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem i delikatnie wymieszać. Do formy wyłożonej folią aluminiową i wysmarowanej tłuszczem wylać połowę ciasta. Do drugiej połowy wsypać kakao i wymieszać, wylać na ciasto jasne, wyrównać. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 50 minut w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 03.03.2014 18:10
Smakowity przepis.
mirosława4 13.06.2013 20:44
bardzo dobre ciasto :)
gacopierz23 28.09.2012 12:09
szybko i smacznie
Kas2 20.04.2012 22:24
bardzo smaczne ciasto
Maniek2 13.02.2012 10:45
fajny i prosty
RenataZ-et 11.11.2011 11:39
super do kawy
Wafelek2601 09.07.2011 00:29
smaczny
Iwona51
Iwona51 20.05.2011 10:07
smaczne
Monika193
Monika193 28.04.2011 10:27
pycha
Małgorzata113 28.01.2011 09:46
świetny przepis
Karolcia12 28.01.2011 09:23
zapowiada się smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak